X

640 к.с. та 3,6 секунди до «сотні»: дебютував найпотужніший кросовер Audi

Audi презентувала оновлений високопродуктивний кросовер RS Q8, а також його «злу» версію з приставкою Performance у назві. Новинка є найпотужнішим SUV із ДВС в історії компанії.

Флагманський RS Q8 можна відрізнити від інших версій Q8 за видозміненою передньою частиною. У кросовера решітка радіатора із сотовим наповненням і фари з іншою графікою. На кормі видно овальні патрубки вихлопної системи та новий дифузор. Потужний RS Q8 Performance також отримав карбоновий декор на кузові та спеціальні 22-дюймові колісні диски. Колірна палітра доповнена новими відтінками: Chili Red, Sakhir Gold та Ascari Blue.

В оснащення салону RS Q8 увійшли спортивні сидіння та кермо. Оздоблення кабіни авто виконано з перфорованої шкіри. На вибір покупця вона може бути червоного, сірого та синього кольорів. Також використовується алькантара та акценти з карбону. Пакет систем допомоги водієві й асистентів безпеки максимальний.

Оновлений Audi RS Q8 поставляється з 4,0-літровим бітурбованим двигуном V8 потужністю 592 к.с. та 800 Нм крутного моменту, який працює з восьмиступінчастою коробкою передач Tiptronic та системою повного приводу Quattro. Розгін із місця до «сотні» займає 3,8 секунди. Максимальна швидкість – 250 км/год.

RS Q8 Performance оснащений тим же двигуном, але його віддача становить 632 к.с. та 850 Нм. Розгін від 0 до 100 км/год займає 3,6 секунди. Максимальна швидкість дорівнює 280 км/год. Ще ця версія кросовера отримала індивідуальну вихлопну систему, яка робить його звук злішим.

Читайте також:
Новий Audi RS3 став найшвидшим на Нюрбургрингу (відео)

Обидві моделі оснащені механічним диференціалом та адаптивною пневматичною підвіскою, яка може регулювати дорожній просвіт до 90 мм, активними стабілізаторами та карбоново-керамічними гальмівними супортами. У продаж на ринку Європи новинки надійдуть цього місяця за ціною від 141 900 євро за RS Q8 і від 155 700 євро за RS Q8 Performance.