X

328 к.с. та сім місць: представлено оновлений GMC Acadia (фото)

На Детройтському автосалоні General Motors презентував третє покоління кросовера GMC Acadia. Він приріс у розмірах, отримав новий мотор та багате оснащення.

Оновлений кросовер досягає завдовжки 5186 мм (+269 мм) при колісній базі 3070 мм (+213 мм). Зовні він виглядає брутальнішим за попередника. У Acadia атлетичний капот, нові світлодіодні фари зігнутої форми, величезна решітка радіатора та масивний пластиковий обвіс. На кормі видно змінені ліхтарі та бампер. Також є захист днища. Їздить авто на 18-дюймових колісних дисках, взутих у вседорожні шини.

За рахунок приросту габаритів салон Acadia став просторішим і комфортнішим. Тепер модель доступна в шести та семимісцевій комплектації. Оснащення стало сучаснішим. У нього входить 11-дюймова цифрова панель приладів, мультимедійна система з 15-дюймовим екраном і доступом до Google Assistant і Google Maps. Екран за допомогою налаштувань можна розділити на три частини. Нижню третину дисплея відведено під клімат-контроль.

Ще є аудіосистема Bose, панорамний дах, сидіння з функцією вентиляції та підігріву, адаптивний круїз-контроль та низка систем допомоги водію, включаючи автопілот Super Cruise. Також є система допомоги при буксируванні, автоматична зміна смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків, автоматичне екстрене гальмування та моніторинг сліпих зон.

Новий GMC Acadia запропонують із 2,5-літровим чотирициліндровим турбодвигуном потужністю 328 к.с. і 326 Нм крутного моменту, що працює в парі з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід – передній чи повний.

Читайте також:
General Motors показав GMC Jimmy, що не відбувся

Для шанувальників їзди бездоріжжям компанія запропонувала спецверсію з приставкою AT4 в назві. Вона отримала переналаштовану підвіску та збільшений дорожній просвіт, систему Active Torque Control AWD та буксирні гаки на передній панелі. Новинка надійде у продаж на початку 2024 року. Ціни оголосять пізніше.