X

2400 к.с. і 1000 км пробігу — подробиці про шестиколісний електрокар Hennessey

Серийную версию люксового «батарейного» гран-турера компания покажет в 2024 году

Американська компанія Hennessey Performance Engineering поділилася подробицями про свій перший електромобіль, шестиколісний гран-турер Project Deep Space. Його серійну версію тюнер з Техасу обіцяє показати в 2024 році. Перший клієнтський автомобіль буде готовий через два роки.

За деякими даними, Deep Space отримає ромбоподібний чотиримісний салон з посадковою формулою 1+2+1. Два пасажирських крісла будуть розташовуватися з боків від центрально встановленого водійського сидіння. Пасажирам обіцяно достатній простір “щоб витягнути ноги”. Спеціально розроблене заднє сидіння повністю розкладається, забезпечуючи комфорт преміум-класу.

У довжину електромобіль досягає шести метрів. За словами генерального директора компанії Джона Геннессі, він має стати рекордсменом з прискорення до 200 миль за годину (322 км/год) серед чотиримісних автомобілів.

На Фестивалі швидкості в Гудвуді, Геннессі сказав, що думав про електромобілі довгі роки. Весь цей час він чекав поки з’являться досить легкі і потужні батареї, що відповідають вимогам бренду. На його думку, справжній спортивний автомобіль не може важити 2267 кг.

Вирішити проблему “важкої батареї” дав змогу шестиколісний привод, по одному двигуну на кожне колесо. Deep Space отримає шість електродвигунів потужністю 400 к.с. кожен. Це зробить його потужнішим за електричні гіперкари Lotus Evija і Pininfarina Battista. Також електромобілю обіцяють завидний запас ходу в 1000 км.

Наразі команда Hennessey будує повнорозмірну демонстраційну модель. Як повідомляється, внутрішнє оздоблення шоу-кара завершено на 90%. Відмінність між ескізами і серійним автомобілем не перевищить 5%.

Читайте також:
Ідеальний 24-річний Subaru Impreza продають за ціною суперкара (фото)

У компанії Deep Space називають “сучасним еквівалентом Bugatti Royale”. Тираж електромобіля вартістю 3 мільйони доларів обмежать 105 екземплярами. Власником першого став покупець гіперкара Venom F5, який Hennessey показав в Пеббл-Біч в серпні 2021 року.