X

Недорогий кросовер VW Taigun перетворили на пікап

Компанія Skoda відома своїми проєктами, що дозволяють реалізувати потенціал молодих талановитих студентських колективів. Наразі аналогічний проєкт з’явився у студентів в Індії.

Проєкт був створений під керівництвом досвідчених фахівців із Skoda Auto Volkswagen India. Компанія, що базується в Пуні, курує бренди VW Group в Індії, володіючи багатим досвідом в області НДДКР. За основу для своїх досліджень індійські студенти вибрали субкомпактний кросовер VW Taigun, який розроблений в Індії для місцевого ринку. На його базі в рамках проєкту було створено оригінальний концептуальний пікап. П’ятимісний салон машини практично не зазнав змін, а ось у задній частині з’явилася велика вантажна платформа для перевезення найрізноманітніших вантажів.

Задні ліхтарі та бампер запозичили у компактного седана VW Virtus, що продається на індійському ринку. Розширювачі крил у вигляді шестигранників виконані на 3D-принтері, а яскраві декоративні аплікації сірого та помаранчевого кольорів допомагають скрасити непропорційну форму машини. Брутальності машині надають захист двигуна, шноркель, додаткова світлотехніка на даху та масивні диски із позашляховою гумою.

Нагадаємо, що серійний Taigun має передньопривідну трансмісію. Найпотужніша версія позашляховика оснащена 1,5-літровим бензиновим двигуном з турбонаддувом потужністю 110 кВт/150 к.с.

Процес створення концепту від перших ескізів до готового авто зайняв 9 місяців, включаючи аналіз ринку, дослідження та розробку конструкції, а також фінальні випробування автомобіля. Метою було отримання студентами цінних навичок та досвіду в рамках програми, яку підтримує уряд під назвою «Skill India Initiative». Це вже не перший подібний проєкт. Торік та сама команда створила чотиридверний кабріолет на базі Skoda Rapid.