X

Названо найпопулярніші кольори автомобілів на українському ринку

Українські автомобілі, незважаючи на величезну кількість пропозицій на ринку, продовжують обирати машини базових кольорів. Цього року, як і раніше, у лідерах білий, сірий та чорний.

Як повідомили в «Укравтопоромі», у сегменті нових легкових автомобілів першість за машинами білого кольору. На них припало 36% усіх продажів за шість місяців цього року. Бестселером у команді «білих» став Renault Duster. Друге місце у рейтингу за сірими авто, на які припало 30% реєстрацій. Лідер цієї команди – Toyota RAV-4. Третій результат у машин, забарвлених у чорний колір (15%). У цьому відтінку найчастіше ставили на облік Toyota Camry.

У сегменті вживаних автомобілів імпортованих з-за кордону найбільший попит мали моделі, пофарбовані в сірий колір. На них припало 35% реєстрацій. Першість у цьому кольорі у VW Golf. Другий результат – у чорних авто (25%). У цьому відтінку найчастіше на облік також ставили VW Golf. При цьому 20% продажів у сегменті зайняли машини, забарвлені у білий колір. Лідер – Volkswagen Tiguan.

Читайте також:
Tesla Model Y очолила рейтинг найпопулярніших автомобілів у світі

Також як серед нових, так і серед уживаних автомобілів у звітному періоді користувалися попитом моделі синього та червоного кольорів. Якщо серед нових моделей українці віддавали перевагу VW ID.4 та
Mazda CX5, то серед вживаних – VW Golf та Nissan Leaf.