X

Наступника седана Volvo S60 показали на реалістичних фото

Volvo припинив випуск преміального седана S60, щоб звільнити місце на конвеєрі заводу у Північній Америці для нового електрокросоверу EX90. Але від ідеї випустити електричного наступника моделі, який би склав конкуренцію BMW 3-series, у компанії не відмовилися.

Про це розповіло видання Carscoops й поділилося рендером майбутньої новинки. Відзначається, що новинка отримає індекс ES60, а разом з ним найкращі стилістичні рішення від моделей EX30 та Polestar 5. У неї обтічний аеродинамічний кузов, широкий капот і сильно похило вітрове скло. Також закрита решітка радіатора та фари «молот Тора». Бампер з великим повітрозабірником додає зовнішньої агресії цьому Volvo.

На даху седана вбудований блок LiDAR для автономного водіння, а дверні ручки розташовані врівень з кузовом. Всередині ES60, безперечно, запропонує ідеальне поєднання розкоші та передових технологій, як і в інших недавніх пропозицій Volvo. Створений на платформі SPA2, новий електромобіль отримає два електромотори із сумарною віддачею 402 к.с. та 910 Нм. Запас ходу до 600 км забезпечить батарея на 111 кВт.

Читайте також:
Volvo та Geely готують новий електромобіль для Європи: перші фото

Основними конкурентами майбутньої новинки будуть BMW Neue Klasse i3, Audi A4, Mercedes-Benz EQC, Tesla Model 3 та Hyundai Ioniq 6. Хоча офіційної дати запуску поки що немає, галузеві експерти припускають, що електрична версія S60 може з’явитися наприкінці 2025 або на початку 2026 року.