X

На торги виставили клон Porsche 911, який оцінили у 1,5 млн євро (фото)

На торговому майданчику аукціонного будинку Sotheby’s з’явився цікавий лот – спорткар Ruf SCR. Модель вважається рідкісною, оскільки її тираж складав всього 70 екземплярів. Представлений є першим у серії.

Спортивне купе пофарбоване у лимонно-зелений відтінок та знаходиться у відмінному стані. Втім, це не дивно, оскільки Ruf SCR майже не експлуатували. На одометрі зафіксовано пробіг близько 11 тисяч кілометрів. Із них близько 5 тисяч наїздили представники компанії Ruf у рамках програми випробувань. На кузові немає ніяких дефектів, незначне зношування у вигляді затертостей замші можна побачити тільки в салоні.

У лістингу зазначено, що в основі Ruf SCR лежить спеціально спроектований вуглепластиковий монокок. Зовнішні панелі також виготовлялися заново. Тому казати, що цей спорткар є рестомодом неправильно. У рух купе наводить 4,0-літровий шестициліндровий двигун від 911 GT3 RS, який працює в парі з шестиступінчастою «механікою» і видає 510 к.с. потужності та 470 Нм крутного моменту.

З місця до «сотні» автомобіль розганяється за 3,4 секунди та розвиває максимальну швидкість 320 км/год. Зазначається, що впоратися з Ruf SCR доволі складно, оскільки немає допоміжної електроніки. Салон купе простіший у плані оснащення, ніж у Porsche. В обробці використана шкіра та замша коричневих відтінків, а на підголовниках крісел-ковшів вишитий логотип RUF, гірський пейзаж, голова оленя та контур Баварії.

Читайте також:
Ювілейний Porsche пофарбували у “делфтський синій”

За перший товарний Ruf SCR мають намір отримати від 1,1 до 1,6 мільйона євро. Торги по моделі відбудуться 27 липня. Знаходиться спортивне купе у Німеччині.