X

На тлі дефіциту палива в Україні зріс попит на електромобілі — статистика

Українці дедалі частіше почали надавати перевагу машинам на електротязі. Зазначається, що за останній місяць попит на електрокари зріс у 15 разів. Утім це не дивно, адже дефіцит пального в Україні продовжується. До того ж вартість пального суттєво зросла.

Як зазначив СЕО мережі електростанцій Go To-U і координатор Tesla Club Ukraine Назар Шимоне-Даїда, на сьогодні їздити на електромобілі в 50 разів дешевше, ніж на машині з традиційним двигуном, а незабаром розрив досягне 100 разів. Ще один плюс — не потрібно стояти у величезних чергах.

За статистикою, якою поділилася радник заступника міністра інфраструктури з питань розвитку електротранспорту Марина Кітіна, на 1 травня 2022 року в Україні зареєстровано 35 762 електромобілі. Тільки в квітні поставили на облік 460 машин на електротязі.

Як зазначив заступник голови правління Української Асоціації учасників ринку електромобілів EV-UA Вадим Ігнатов, у травні це число значно збільшиться. Адже попит на електрокари в останні тижні суттєво зріс, причому як на нові, так і на уживані. Також збільшилився продаж і гібридних моделей.

В інтерв’ю LIGA.net керівник Інституту досліджень авторинку Станіслав Бучацький зазначив, що здебільшого українці цікавляться бюджетними моделями, ціна на які лежить у діапазоні 5000-6000 доларів. Однак таких пропозицій останнім часом майже немає. А ті, що з’являються, викуповуються на лічені години.

Читайте також:
У беспошлинной растаможки машин появились ограничения – подробности