X

На аукцион выставили редкий французский родстер Delahaye (фото)

На торговому майданчику Gooding & Company з’явився цікавий лот. Йдеться про родстер Delahaye 135M 1938 року випуску, який називають найстильнішим автомобілем, виконаним у стилі ар-деко.

До наших днів збереглося всього п’ять родстерів Delahaye 135M Torpedo у кузові Figoni et Falaschi і один із них останні 25 років зберігався у музеї Петерсена (Лос-Анджелес, США). Саме це авто готові продати з аукціону. Представлений екземпляр за свою багаторічну історію пройшов дві детальні реставрації та виглядає як новий. Він також оснащений оригінальним 3,6-літровим шестициліндровим мотором на 116 к.с., який пов’язаний з чотириступінчастою «механікою».

У лістингу вказано, що дебютував Delahaye 135M Torpedo на Паризькому автосалоні в 1936 році і відразу привернув до себе увагу. Адже він отримав оригінальну форму кузова з вираженою передньою частиною та розкішним салоном. Усього було випущено 11 екземплярів моделі, які блискавично розкупили. Той, що зараз виставили на торги, був замовлений алжирським імпортером у 1938 році. Через 54 роки, а саме у 1992-му, автомобіль знайшли на звалищі металобрухту поблизу міста Тізі-Узу.

Читайте також:
На аукціоні продають Ford Explorer із “Парку юрського періоду”

Родстер перебував у гнітючому стані, але реставратори музею змогли відновити його. Звичайно, частину кузовних панелей довелося замінити новоділом, а салон перешити сучасними матеріалами. При цьому панель приладів відновлювали за архівними фотографіями, так як її не було в знайденому Delahaye. За підсумками торгів виручити за раритетне авто хочуть не менше 2-3 мільйонів доларів.