X

На аукціоні продають Ford Explorer із “Парку юрського періоду”

На спеціалізованому онлайн-аукціоні Bring A Trailer виставили на продаж репліку позашляховика зі знаменитого фільму “Парк юрського періоду”.

Jurassic Park – один із найвідоміших фільмів Стівена Спілберга. Фільм отримав понад 20 нагород, у тому числі три премії «Оскар» за технічні досягнення в галузі візуальних ефектів та звукового дизайну. Через 30 років після дебюту франшиза, як і раніше, приваблює кіноманів і має численних фанів по всьому світу.

Нагадаємо, що у першому фільмі використовувалися кілька позашляховиків, у тому числі Ford Explorer, на базі якого зробили кілька екскурсійних електромобілів з автономним керуванням. Саме за мотивами такого авто і був створений реплікар усюдихода. На відміну від своєї “кіноверсії”, він є Ford Explorer Eddie Bauer Edition 1992 року випуску з 4-літровим V6, чотириступеневою АКП та заднім приводом. Ще однією відмінністю крім ДВС є дах, який у даній моделі стандартний, а не склопластиковий, як у фільмі.

Екстер’єр має ту саму ліврею Jurassic Park, а колісні диски, бампери та ряд інших зовнішніх деталей покриті рідкою гумою Plasti-Dip жовтого кольору. Додаткова світлотехніка, захист задніх ліхтарів та захисні ґрати спереду імітують елементи машини з кіно.

На одометрі всюдихода всього 74 тисячі миль, і він вирушить до свого нового власника з докладною історією обслуговування, парою ключів і навіть оригінальною наклейкою на вікно.

https://youtu.be/KT4hjbi1UKw" layout="responsive" width="1000" height="563">