X

На аукціон виставили унікальну колекцію раритетних авто (фото)

Аукціонний будинок RM Sotheby’s проведе торги, в рамках яких буде продана колекція раритетних авто. Її загальна вартість оцінюється у десятки мільйонів доларів. І це при тому, що більшість машин явно втратили свій колишній лоск.

Зазначається, що колекцію збирав німецький підприємець Руді Кляйн, який у середині 50-х років створив мережу авторозбірок. На його звалищах здебільшого були рідкісні європейські моделі. Саме з них і почалося його колекціонування. Причому частина машин у колекцію Кляйна переїхала саме з цих розборок. У 2021 році він помер і раритетні автомобілі виявилися покинутими. Тільки тепер спадкоємці вирішили розпродати унікальну колекцію.

Колекція авто дійсно величезна і включає рідкісні моделі європейського автопрому. Найціннішими в ній є Mercedes-Benz 500 K Coupe Caracciola Special Coupe 1935 від Зіндельфінгена, випущений в єдиному екземплярі, і Mercedes-Brez 300 SL Alloy Gullwing 1955, який вийшов у світ тиражем в 29 екземплярів, а його кузов був виготовлений із алюмінію.

Ще непогано зберігся Porsche 356 B 1600 Twin-Grille Roadster 1961 від d’leteren, на одометрі якого зафіксований пробіг в 600 миль, Mercedes-Benz 300 SL родстер 1957 і родстер Horch 855 1939, а ще прототип Spider 1967 від Bertone, що існує в єдиному екземплярі. Повний каталог доступних ретро-авто аукціонний будинок опублікує ближче до початку торгів, які заплановані на жовтень цього року.

Читайте також:
Lexus LFA після ДТП виставили на аукціон (фото)