X

Музейний Ferrari 512M за $2 500 000 спалахнув на треку

Ferrari – це завжди красиво і дорого. І боляче бачити коли з такими авто щось трапляється, особливо, коли мова йде про рідкісні гоночні автівки, місце яким в музеї.  Як от пригода з Ferrari 512M випуску 1971 року, який спалахнув на треку.

В соцмережах було опубліковано фото авто, яке під час поїздки по треку спалахнуло. Вочевидь причиною пожежі стала розгерметизація бензопроводу двигуна. Авто палало протягом 4 хвилин, доки його не почали рятувати. Та на щастя, за коментарями до посту, постраждав здебільшого кузов, тоді як шасі та двигун залишились неушкоджені. Ще більш прикро, що пожежа сталась не під час відчайдушної гонитви, а при демонстраційному проїзді на швидкості близько 20 миль на годину (32 км/год).

Ferrari 512M – це болід для кільцевих перегонів. Цей екземпляр брав участь в таких перегонах на витривалість як 12 Hours of Sebring та 24 Hours of Daytona. А у 24 Hours of Le Mans екіпаж Поузі та Адамовіча на цьому Ferrari навіть зайняли третє місце.

Під капотом Ferrari 512M знаходиться V12 обʼємом 5 л потужністю 610 к.с. При цьому авто важить лише 850 кг. Сьогодні середня вартість таких колекційних спорткарів становить близько $2,5 млн.

Не варто плутати з дорожньою моделлю Ferrari 512M.