X

Ducati Джеймса Мея і Річарда Гаммонда виставлено на продаж

Почти за 20 лет владельцами мотоцикла Ducati успели побывать ведущие Top Gear Джеймс Мэй и Ричард Хаммонд

Спортивний мотоцикл Ducati 851, яким свого часу володіли колишні ведучі Top Gear Джеймс Мей і Річард Гаммонд, став лотом одного з аукціонних домів. Уже наприкінці серпня у спортбайка з великою історією з’явиться новий власник. На самому сайті аукціону Charterhouse про лот інформації небагато. Відомо, що першим його власником був Джеймс Мей. Він придбав байк у 1991 році, а згодом продав Гаммонду.

Ducati 851 з’явився в 1987 році як наступник Ducati 750 F1. Мотоцикл укомплектований двоциліндровим мотором робочим об’ємом 851 куб. см, що видає 93 к.с. Інформації про пробіг немає. Попередньо, лот оцінюється в 12 тисяч фунтів стерлінгів або 15 700 доларів.

Ducati 851 випускали в 1987-1992 роках. Він увійшов в історію як мотоцикл, на якому Раймон Роше завоював чемпіонський титул у World Superbike. Серед власників байка також був і триразовий чемпіон Формули-1 Айртон Сенна.

Читайте також:
Ведучий Top Gear під час зйомок розбив легендарний Lamborghini Diablo

Джеймс Мей і Річард Гаммонд пішли з BBC і Top Gear в 2015 році після того, як шоу залишив Джеремі Кларксон. Через рік вони запустили аналогічне шоу Grand Tour на платформі Amazon Prime.