X

Morgan та Pininfarina презентували спорткар з дизайном у стилі 1930-х років (фото)

Британська компанія Morgan Motor спільно з італійським кузовним ательє Pininfarina презентувало стильний спорткар, виконаний у ретро-стилі. Він вийде тиражем у 50 екземплярів вартістю 200 тисяч фунтів стерлінгів (близько 250 тисяч доларів США) кожен.

Новинка отримала назву Morgan Midsummer. В її основі лежить кабріолет Morgan Plus Six, але модель виконана в унікальному дизайні, розробленому Pininfarina, хоч і зберегла характерні риси машин марки того часу. У брикети круглі фари, довгий капот, виражені крила, фірмова решітка радіатора і витягнута корма. Їздить авто на 19-дюймових колісних дисках, взутих у шини Michelin Pilot Sport 5.

Кузов Midsummer виготовлений з алюмінієвих панелей ручного формування, на створення кожної з яких пішло більше 250 годин. Відкрита двомісна кабіна покрита 400 шарами дерева тика, а сидіння оздоблені шкірою. Аналогові циферблати створені спеціально для Midsummer. Маса брикети складає 1000 кг.

Читайте також:
Як Morgan випустив свій перший автомобіль

Під капотом лімітованого спорткара встановлений 3,0-літровий шестициліндровий турбодвигун BMW потужністю 340 к.с. Він працює в парі з 8-ступінчастим «автоматом». Публічний дебют Midsummer відбудеться на Фестивалі швидкості у Гудвуді у липні 2024 року. Виробництво розпочнеться пізніше цього року і завершиться у 2025 році, що співпаде зі 115-річчям Моргана.