X

Мінус «Зоопарк-1М»: ЗСУ спалили рідкісну російську РЛС (відео)

Збройні сили України продовжують знищувати нові та рідкісні зразки техніки армії РФ. Нещодавно на Східному напрямку фронту ліквідували контрбатарейну РЛС «Зоопарк-1М».

Виявили рідкісну бойову машину окупантів бійці аеророзвідки 45-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ. Вона була біля лісосмуги, прикрита кронами дерев. Після передачі координат по цілі випустили дві ракети. Одна з них не потрапила по РЛС, а друга вдарила поряд, завдавши пошкоджень.

Російські окупанти після ракетного удару спробували втекти. Однак далеко вони не поїхали, бо від нанесених пошкоджень бойова машина спалахнула. Вогонь швидко охопив більшу частину кузова, змусивши ворожих солдатів рятуватися втечею.

Читайте також:
Дрон ГУР знищив російську САУ «Мста» (відео)

«Зоопарк-1» – російський радіолокаційний комплекс розвідки та контролю стрілянини. Він призначений для розвідки позицій вогневих засобів противника, розрахунку траєкторій снарядів та ракет, коригування вогню власної артилерії та контролю безпілотників. Побудовано РЛС на шасі гусеничної платформи МТ-ЛБ. Вона здатна виявляти до 70 позицій за хвилину і одночасно супроводжувати до чотирьох цілей. Що стосується дальності розвідки, то в залежності від типу озброєння вона становить 17-45 км.