X

Мінівени Chrysler Pacifica, Kia Carnival та Toyota Sienna не пройшли перевірку на безпеку

Honda Odyssey получила оценку «плохо»

Страховий інститут дорожньої безпеки (Insurance Institute for Highway Safety, IIHS) США протестував найпопулярніші мінівени Chrysler Pacifica, Kia Carnival, Toyota Sienna Honda Odyssey. Як з’ясувалося, жоден із них не може забезпечити безпеку задніх пасажирів.

Експерти IIHS виявили ризик смертельної травми через надмірне натягнення ременів безпеки або неправильне їх розташування. Це стосується всіх, хто сидить ззаду. У Kia Carnival та Toyota Sienna ремені передають занадто велике навантаження на груди манекена, оскільки не мають переднатягувачів. У Chrysler Pacifica шторна подушка безпеки зовсім не спрацювала. Усі три мінівени отримали оцінку «посередньо».

Переднатягувачі ременів безпеки виявилися тільки у Honda Odyssey, але вони не врятували 12-річну дитину, яка сиділа на задньому сидінні. Під час тесту на удар об нерухомий блок з перекриттям манекен зісковзнув під поясний ремінь безпеки, а плечовий ремінь передавив його шию. І хоча манекен витримав найбільші навантаження на голову та шию, його голова виявилася надто близько до спинки переднього сидіння. Оцінка Honda Odyssey — «погано».

Відповідно до вимог IIHS оцінка «добре» ставиться у тому випадку, якщо під час тесту на удар спереду з перекриттям манекен пережив його, не отримавши травм голови, шиї, грудей чи стегна. Він також повинен залишатися в правильному положенні і не підпливати під ремінь безпеки, а голова манекена повинна зберігати безпечну відстань від спинки сидіння перед ним.

Жоден з мінівенів, які потрапили на тести, не може це забезпечити. При цьому всі чотири забезпечили гарний захист пасажирам на передніх сидіннях.

Читайте також:
Седани масово провалили краш-тести на безпеку: впорався лише один (відео)