X

Mini представив спортивні версії John Cooper Works

Британська компанія Mini презентувала хетчбек та кабріолет у топовому виконанні John Cooper Works. Новинки вирізняються яскравим дизайном та отримали ряд оновлень у техніці.

Незабаром після дебюту електричної версії Mini John Cooper Works Electric компанія підготувала варіанти для фанів традиційних двигунів внутрішнього згоряння. Mini John Cooper Works доступний з тридверним кузовом хетчбек або у варіанті з м’яким тканинним верхом. Під капотом новинки знаходиться добре знайомий 2-літровий 4-циліндровий бензиновий мотор з турбонаддувом. Він має у своєму активі 170 кВт/231 к.с. потужності та 380 Нм (+60 Нм) крутного моменту. У парі з ним працює виключно 8-ступенева роботизована коробка з двома зчепленнями, яка відправляє всю міць мотора до передніх коліс.

За даними виробника, розгін від 0 до 100 км/год займає 6,1 секунди для хетчбека і 6,4 секунди для трохи важчого кабріолета. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 та 245 км/год відповідно.

Найбільш помітною зовнішньою відмінністю новинки є центральна вихлопна труба на задньому дифузорі. “Гарячий” хетчбек оснащений Гальмівні супорти, корпуси дзеркал, дах (у хетчбека) та вставки в бамперах пофарбовані у яскраво-червоний відтінок Chili Red. Крім того, новинки прикрасили логотипами JCW на задніх дверях. Покупці зможуть вибирати між 17- та 18-дюймовими легкосплавними дисками, а на палітрі кольорів з’явився новий варіант Copper Grey.

Цікаво, що кабріолет успадкував від попередника великі задні ліхтарі, а на хетчбеку вони вже зразка.

Головною особливістю інтер’єру є великий круглий OLED-дисплей, який тепер є загальною рисою всього модельного ряду Mini. Специфічні деталі JCW включають спортивні сидіння та кермо, а також чорна оббивка з червоними акцентами. Обладнання досить щедре. включаючи аудіосистему Harman Kardon та розширений список систем ADAS.

Новий Mini John Cooper Works випускатиметься на заводі компанії в Оксфорді, а перші екземпляри вирушать до покупців на початку 2025 року. Ціни стартують із $40480 за хетчбек і з $45670 – за кабріолет.