X

Мільйонний Volvo XC40 виготовлено на бельгійському заводі в Ґенті

Перший Volvo XC40 виготовили 7 років тому на бельгійському заводі в Ґенті, а 9 жовтня 2024 року із конвеєра заводу зійшов мільйонний XC40/EX40. Це свідчить не лише про тривалий світовий успіх універсального SUV преміум класу, а й доцільність стратегії Volvo Cars – виробляти автомобілі там, де їх реалізують.

«Це дуже важливий етап в історії Volvo Car Gent – виготовлено мільйонний XC40/EX40, – зазначив Стефан Фессер, директор заводу в Ґенті. – Висококваліфікована команда дотримується стратегії електрифікації: вже створено понад 175 000 повністю електричних версій моделі».

Перший Volvo XC40 виготовили 7 років тому на бельгійському заводі в Ґенті, а 9 жовтня 2024 року із конвеєра заводу зійшов мільйонний XC40/EX40

Презентований у вересні 2017 року на спеціальному заході в Мілані, XC40 – перший компактний SUV преміум класу від Volvo Cars. Він одразу став бестселером і в 2018 році вперше в історії Volvo здобув престижну нагороду «Європейський автомобіль року».

Як електромобіль, XC40 доступний із 2020 року. Це перший створений у великих масштабах повністю електричний Volvo. Він проклав шлях компанії до лідерства в преміальному сегменті електромобілів. XC40 здатний удосконалюватися із часом, оновлюючись повітрям. Має електродвигуни власної розробки Volvo Cars.

Завод в місті Ґент з висоти пташиного польоту

На початку 2024 року повністю електричний XC40, у межах стратегії оптимізації назв,  перейменували на EX40. Хоча останню плагін-гібридну версію XC40 випустили минулого року, назва XC40 залишається для м’якого гібрида.

З моменту появи, XC40 входить до трійки найпопулярніших моделей бренду. У 2023 році модель опинилась на другому місці за рівнем продажів, поступившись лише середньорозмірному SUV XC60. Наразі XC40 утримує цю позицію упродовж перших дев’яти місяців 2024 року.

Volvo EX40 Sand edition

Сьогодні EX40 – один з п’яти представлених на ринку електромобілів бренду. Маючи ще п’ять повністю електричних моделей у розробці, Volvo Cars продовжує електрифікуватися. Очікується, що до 2030 року від 90 до 100 % усіх Volvo, що реалізуються у світі, будуть електрифіковані. За потреби, решта 10 % складуть обмежену кількість м’яких гібридів.

Поява XC40 ознаменувала початок нової ери для заводу у місті Ґент. Компанія вже вклала значні кошти, щоб перетворити Volvo Car Gent на глобальний експортний центр та продовжує інвестувати. Планується, що із початку 2025 року там розпочнеться виробництво популярного повністю електричного EX30. Це частина значних довгострокових інвестиційних зобов’язань компанії в Європі.