X

MG розробляє інноваційну батарею для електрокарів: вона забезпечить запас ходу до 1000 км

Британсько-китайська марка MG має намір розширити свій вплив на світовому ринку. У якості «вагомого аргументу» вона створює нову батарею, яка зробить електромобілі більш далекобійними.

Представити нову твердопаливну батарею MG планує у 2025 році. Вона забезпечить електрокарам марки пробіг до 1000 км. У поєднанні з бюджетним цінником це стане незаперечною перевагою. Особливо якщо враховувати той факт, що такі компанії як Nissan, Toyota та Volkswagen, які також розробляють подібні батареї, презентують та запустять їх у виробництво значно пізніше.

Як розповів виконавчий віце-президент концерну SAIC (йому належить бренд MG) Ю Цзінмінь виданню Autocar, нові батареї будуть мати більшу щільність енергії, що і дозволить збільшити запас ходу електромобілів. Він не став розкривати, яка модель отримає інноваційний акумулятор, а лише заявив, що вона надійде у продаж наприкінці 2025 року.

Читайте також:
MG представив стильний кросовер за 24 тисячі євро (фото)

Варто зазначити, що SAIC вже почав оснащувати 900-вольтними твердотілими батареями свої електрокари. Першим їх одержав седан IM L6. Завдяки цьому акумулятору він може проїхати на одному заряді до 1000 км, а поповнити заряд до 40% можна всього за 12 хвилин. До того ж, модель підтримує надшвидку зарядку.