X

MG представив електромобіль Windsor за $12 тисяч

Британська компанія MG представила на індійському ринку елегантний електромобіль Windsor. Новинка є рестайлінговою версією китайського Baojun Cloud, також відомого під назвою Wuling Cloud.

Для новинки пропонується батарея місткістю 38 кВт·год, а запас ходу при повній зарядці досягає 331 км. При використанні зарядного пристрою потужністю 45 кВт на поповнення АКБ від 0 до 80% її місткості потрібно 55 хвилин. Електромотор розташований спереду та приводить у дію передні колеса. Він має у своєму активі 100 кВт/136 к.с. та 200 Нм.

Головною перевагою MG Windsor, окрім витонченого оформлення передньої частини з великою фірмовою емблемою та написом Morris Garages, є стартова ціна, еквівалентна $11895. Але жодного дива тут немає, річ у тому, що в цю ціну не входить вартість тягової батареї, яка пропонується в оренду. Причому ціна залежить не від часу, а від пробігу. За кожен кілометр доведеться заплатити приблизно 4 центи, тобто якщо ви в рік наїжджаєте 10 тисяч км, то оренда батареї обійдеться в $420. Наскільки подібний сервіс виправдає себе покаже час.