X

Mercedes-Benz S-class вперше в історії отримає електричну версію

Преміальний седан Mercedes S-класу в наступному поколінні матиме електричну версію, яка фактично замінить модель EQS. Дебют новинки очікується у 2030 році.

Про плани компанії розповів в інтерв’ю виданню Autocar генеральний директор Mercedes Ола Калленіус. За його словами, повністю електричну версію моделі мають намір пропонувати паралельно з варіантами ДВС. Електрична та паливна версія S-класу візуально будуть майже ідентичні, але збудують їх на різних платформах. Тобто фактично це буде дві різні моделі.

За даними інсайдерів, електричний S-клас буде базуватися на платформі MB.EA Large, а варіант із ДВС на архітектурі MRA. Однак ця версія не має офіційного підтвердження. Тим пачэ нещодавно в Mercedes заявили, що припиняють розробку нової платформи, і йшлося саме про MB.EA Large.

Читайте також:
На фото показали унікальний інтер'єр оновленого Mercedes-Benz GLE

Зазначається, що всі бензинові та дизельні версії нового Mercedes S-class будуть доповнені гібридними установками або, як мінімум, стартер-генераторами. Це допоможе вписати новинку в суворі норми викидів СО2, а також забезпечити їй паливну економічність.