X

Mazda CX-5 нового покоління буде гібридом

Также в планах вывод гибридного CX-50 на глобальный рынок

Компактний кросовер Mazda CX-5 чекає зміна поколінь. Інформацію про це виявили у фінансовому звіті компанії за 2023 рік. Як кажуть у Mazda, модель наступного покоління отримає гібридну силову установку власної розробки. Буде це повноцінний гібрид чи версія, що заряджається, не уточнюється.

Невиключено, що новий CX-5 отримає гібридну технологію Toyota. Наприклад, в Китаї продається CX-50 з електрифікованими агрегатами від Toyota RAV4. Mazda пообіцяла, що у другій половині 2024 року гібридний CX-50 з’явиться на інших світових ринках. Обидва гібриди співіснуватимуть паралельно.

Судячи з планів, Mazda серйозно націлена на сегмент кросоверів. Нещодавно потужніші задньопривідні версії з рядним шестициліндровим мотором з’явилися у старших CX-70 та CX-90.

Також у звіті компанії згадується електрична Mazda6. Основним її ринком стане Китай. Окрім електричної китайцям запропонують і плагін-гібридну версію «шістки». А перший електромобіль на спеціальній платформі Mazda обіцяє у 2027 році. «Повномасштабний запуск електромобілів» заплановано на 2028-2030 роки.

Читайте також:
Представлений електричний наступник Mazda6 (фото)