X

Maserati представила останній Quattroporte з V8

Італійська компанія Maserati припинила випуск автомобілів із двигуном V8. Останнім екземпляром став седан Quattroporte з 3,8-літровою бітурбованою “вісімкою”.

Минулого року компанія Maserati припинила випуск моделей Ghibli та Levante з двигуном V8, а тепер настала черга седана Quattroporte.

Maserati Quattroporte Grand Finale – останній автомобіль бренду із двигуном V8. Фінальний екземпляр підготували в рамках програми кастомізації Fuoriserie, щоб додати автомобілю трохи індивідуальності. Модель отримала фарбування Blu Nobile, комплект аеродинамічних елементів з карбону того ж відтінку, а також гальмівні супорти з матового алюмінію.

Для оздоблення салону Quattroporte Grand Finale використані декоративні вставки з дерева та шкіра кількох кольорів. Підголівники прикрасили вишитими логотипами у вигляді тризубця, на центральному тунелі з’явився спеціальний значок Grand Finale, а пороги прикрашає гравіювання Quattroporte Grand Finale.

Під капотом розташувався 3,8-літровий V8 із двома турбінами потужністю 572 к.с. і крутним моментом 538 фунт-фут. Двигун закриває карбонова декоративна панель, підписана командою підрозділу Fuoriserie та інженерами, які працювали над автомобілем.

Quattroporte шостого покоління продається з 2014 року модельного року. Версія наступного покоління знаходиться в розробці, але вона буде меншою за поточну модель і імовірно отримає двигун Nettuno V6.