X

Maserati відзначила 20-річчя моделі МС12 випуском спецверсій

Італійський автовиробник вирішив відзначити ювілей суперкара MC12 і представив відразу дві новинки на його честь – MC20 Icona та MC20 Leggenda.

Нагадаємо, що модель MC12 дебютувала ​​20 років тому у двох варіантах – дорожньому та гоночному, призначеному для кільцевих перегонів категорії GT. У період з 2004 по 2010 гоночний болід MC12 GT1 здобув 27 перемог у чемпіонаті FIA GT, тричі перемагав у перегонах 24 години Спа, завоював 6 чемпіонських титулів до командного заліку з Vitaphone Racing, 5 титулів в індивідуальному заліку, включаючи два в та два Кубки конструкторів. Своєю чергою “цивільна” версія MC12 Stradale з 12-циліндровим мотором стала найшвидшою серійною моделлю в історії компанії. Її максимальна швидкість сягала 330 км/год, а розгін до першої “сотні” займав 3,8 с.

До ювілею суперкара будуть виготовлені по 20 екземплярів кожної версії MC20 Icona та MC20 Leggenda, в ексклюзивних кольорах MC12 Stradale та MC12 GT1 Vitaphone відповідно.

Версія MC20 Icona пофарбована у кольори Bianco Audace Matte та Blu Stradale. Логотип кольору Bianco Audace виділяється збоку на лівреї, в нижній частині біля задніх коліс, а на двері під написом MC20 красується італійський прапор. У центрі хромованих коліс особливого дизайну Trident розташовані сріблясті ковпаки із фірмовим логотипом контрастного синього кольору. Гальмівні супорти також забарвлені у синій колір, дзеркала оснащені функцією автоматичного затемнення, а кришка двигуна виготовлена ​​із вуглецевого волокна.

Версія MC20 Leggenda отримала забарвлення у кольорах Nero Essenza і Digital Mint Matte, що повторює ліврею гоночної MC12 GT1 команди Vitaphone Racing. Також автомобіль відрізняється дисками Trident кольору Nero Lucido з ковпаками Nero Opaco та Trident Digital Mint, жовтим логотипом на решітці радіатора, дверях та задній стійці, а гальмівні супорти пофарбували у чорний колір.

У салоні з’явилися легкі гоночні сидіння з 4-позиційним регулюванням – центральна частина кольору Nero/Blu на срібному фоні для Icona або кольору Nero на срібному фоні для Leggenda – і вишивка Trident на підголівник разом із написом “Icona” або “Leggenda” залежно від моделі. Для меломанів підготували аудіосистему Sonus Faber.

Спорткар Maserati МC20 представили у 2020 році. Компактне двомісне купе має габаритні розміри 4669/1965/1221 мм, а колісна база досягає 2700 мм. Кузовні панелі виконані із вуглепластику. Автомобіль має двоважільну підвіску спереду і ззаду. Двигун Nettuno був розроблений силами компанії. Бензиновий 3-літровий V6 має 90-градусний розвал блоків циліндрів, два турбокомпресори, комбіноване упорскування палива, система мастила з сухим картером і дві свічки на кожен циліндр. Він розвиває потужність 630 к.с. при 7500 об/хв, а максимальний момент, що крутить, 730 Нм доступний в діапазоні 3000-5500 об/хв. Всю цю міць до задніх провідних коліс передається за допомогою 8-ступеневої роботизованої КП з двома зчепленнями. На розгін до першої “сотні” новинці потрібно 2,9 секунди, а максимальна швидкість перевищує 325 км/год.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні був представлений новий кросовер Maserati Grecale. Ця модель у лінійці марки займає місце на щабель нижче за Levante, а серед основних конкурентів на ринку – Porsche Macan, Range Rover Velar.