X

Lynk & Co анонсував конкурента Tesla Model S

Новий флагманський седан Lynk & Co Z10 EV досі своїм розмірам перевершує популярний седан Tesla. Електрична новинка займе верхню сходинку в ієрархії бренду.

Нагадаємо, що компанія Lynk & Co входить до складу міжнародного консорціуму Geely і спеціалізується на виробництві електромобілів та гібридів. Нова модель Z10 більша за Tesla Model S. Її розміри – 5028/1966/1468 мм, а колісна база досягає 3005 мм. В основі новинки лежить модульна 800-вольтова архітектура Sustainable Experience Architecture (SEA), яка також використовується на електромобілях марок Lotus, Smart, Zeekr та Volvo. Для зниження ваги в конструкції використовуються алюміній та високоміцні сталі.

Lynk & Co Z10 зможе розганятися до першої сотні за 3,5 с, а запас ходу досягає 800 км. Електрична система підтримує можливість ультрашвидкого заряджання, завдяки чому за 15 хвилин батарею можна зарядити, щоб подолати 573 км.

У цифровому салоні новинки можна виявити великий 15,4-дюймовий дисплей мультимедійної системи, вузьку панель приладів та проєкційний екран

У цифровому салоні новинки можна виявити великий 15,4-дюймовий дисплей мультимедійної системи, вузьку панель приладів та проєкційний екран. Дизайн інтер’єру виконаний у модному стилі мінімалізму, для якого характерна практично повна відсутність фізичних клавіш та тумблерів. Бортовий комп’ютер побудований на базі Nvidia Orin-X, а лідер дозволяє скористатися функцією автопілота. Ціни на Lynk&Co Z10 у Китаї очікуються на рівні 200 тисяч юанів ($27600).

Раніше ми розповідали, що між компаніями Chery та Jaguar Land Rover підписано угоду про використання електричної платформи китайського виробника.