X

Lexus проводить тести нового суперкара

Два з половиною роки минуло з того часу, як компанія Toyota презентувала на “домашньому” автошоу в Токіо концепт GR GT3 Concept. На тестах помічений наступник Lexus RC F.

Прототип помічений на випробуваннях в Японії на трасі Fuji Speedway, що належить Toyota. На відміну від гоночного боліда GR GT3, який має вийти на траси кільцевого чемпіонату у 2026 році, таємниче купе виглядає менш агресивним. Найбільш помітні відмінності між ними – відсутність величезного заднього антикрила та бокового вихлопу, а передній спліттер не так сильно виступає. Автомобіль має звичайні двірники, а позаду немає агресивного дифузора GR GT3.

Рік тому керівник команди Toyota WEC Роб Леупен анонсував дорожню версію нового спортивного купе Lexus. Імовірно, новинка отримає позначення LFR і стане спадкоємцем RC F.

Концепт Toyota відрізнявся витонченим кузовом із низьким силуетом та подовженим капотом. Закамуфльовані прототипи, помічені під час випробувань на трасах Motegi та Fuji Speedway у Японії, вказують компанія розробляє новий спорткар Lexus. Гоночний GR GT3 був помічений кілька місяців тому в Бельгії на трасі Спа-Франкоршам, але виглядає він помітно агресивніше.

Поки складно судити, що буде ховатися під капотом новинки, але можна припустити, що там достатньо місця для потужного V8 з турбонаддувом. Оскільки GR GT3 братиме участь у чемпіонаті світу з гонок на витривалість FIA WEC у 2026 році, Toyota представить готове до перегонів купе наступного року. Пізніше очікується поява дорожньої версії купе під брендом Lexus.