X

Літня гума 2020: які шини купити для легкового автомобіля

Стовпчик термометра за бортом впевнено рухається до 20°С, а нічна температура вже не опускається нижче 7-8°С. Це означає, для автомобілістів настав час перевзувати свої автомобілі в літню гуму. Ризику щодо несподіваної ожеледиці вже немає, а, як відомо, за теплої погоди за вікном зимові шини починають швидше зношуватися. Тим, у кого в запасі є хороший комплект покришок, переживати не доводиться. Але цього не можна сказати про іншу частину населення, якій цього року доведеться зробити нелегкий вибір взуття для свого авто. Божевільний асортимент гуми, представлений сьогодні на ринку нашої країни, здатний увігнати в ступор навіть експертів, не кажучи вже про простих автомобілістів.

Обираючи гуму для літнього сезону, кожен водій керується своїми вимогами до поведінки машини, а також піклується про те, щоб новий комплект покришок відповідав його стилю водіння та місцевості, в якій він їздитиме більшу частину часу. Для когось важлива стійкість у поворотах, хтось женеться за міцною боковиною для стійкості до механічних пошкоджень, а дехто шукає собі гуму для бездоріжжя, на якій можна сміливо лізти в будь-яке болото. Крім цього, важливим чинником, як і раніше, залишається ціна, яка може значно змінюватися від універсальності покришки, її властивостей, а також бренду.

Переходячи безпосередньо до рекомендацій для того чи іншого стилю їзди, не буде зайвим згадати, яким шинам віддавали перевагу автомобілісти минулого року. Рейтинг популярності в таких категоріях, як бюджетні шини, преміальні шини і шини для кросоверів/SUV нам надала компанія “Шипшина”.

Звісно, тенденції змінюються щороку, а виробники створюють дедалі досконаліші моделі. Але виключати хороші моделі минулого року не варто, адже зазвичай вартість таких комплектів на порядок нижча, ніж найостанніші винаходи, а відповідно у покупців з’являється можливість придбати якісну гуму від іменитого бренду за не дуже великі гроші.

Обираючи найкращих із кращих, ми розділили гуму для легкових автомобілів на два типи: бюджетну і преміальну.

Найпопулярніші за продажем шини 2019 року

  1. Kleber Dynaxer HP4
  2. Pirelli Cinturato P7
  3. Kormoran ROAD
  4. Hankook Kinergy Eco 2 K435

ТОП-5 бюджетних шин 2020 року

  1. Kormoran Road Performance
  2. Kormoran ROAD
  3. Laufenn S-FIT EQ LK01
  4. Белшина BEL-264 ArtMotion
  5. Nokian Nordman SX2

ТОП-5 преміальних літніх шин 2020 року

  1. Pirelli P Zero
  2. Pirelli Cinturato P7
  3. Hankook Ventus Prime 3
  4. Michelin Primacy 4
  5. Nokian Hakka Black 2

ТОП найполярніших за продажем шин за діаметром коліс

– R14 Hankook Kinergy Eco 2 K435
– R15 Kormoran Road Performance
– R16 Kleber Dynaxer HP4
– R17 Pirelli Cinturato P7
– R18 Kleber Dynaxer UHP
– R19 / R21 Pirelli P Zero
– R20 Michelin Latitude Sport 3

Спираючись на таку статистику, можна впевнено обирати собі комплект на літній сезон 2020 року, адже довіра покупців – одна з найважливіших характеристик будь-яких шин.

Kleber Dynaxer HP4

У процесі експлуатації шини Kleber Dynaxer HP4 демонструють високий рівень стійкості до виникнення аквапланування, комфортне водіння на сухій дорозі та взагалі комфортне керування транспортним засобом.

Де купити:

Pirelli Cinturato P7

Шини Cinturato P7 відомого італійського бренду Pirelli вирізняються високою якістю та прекрасними характеристиками. Можемо відзначити, що вони вміло справляються з нерівностями на дорозі, “ковтають” вибоїни і мають чіткий відгук на рульове керування. У дощову погоду дуже висока стійкість до виникнення аквапланування навіть на високих швидкостях. На сухому асфальті показують ідеальне зчеплення з дорогою, м’яко проходять повороти. Висока зносостійкість.

Де купити:

Kormoran ROAD

На нашу думку, ще один чудовий варіант поєднання демократичної ціни та високої якості – шини Kormoran ROAD. Вони показують чудову зносостійкість на великих пробігах і швидке гальмування, зручні в експлуатації як на сухому асфальті, так і на мокрому асфальті.

Hankook Kinergy Eco 2 K435

Шини Hankook Kinergy Eco 2 K435 – прекрасний варіант для людей, які віддають перевагу спокійній їзді, подорожам із сім’єю, а також любителям комфорту. Покупці відзначають, що у них чудове співвідношення ціни та якості. Шини тихі та м’які, добре тримаються на високих швидкостях, миттєво реагують на команди керма.

Де купити:

Kormoran Road Performance

Kormoran Road Performance – шина м’яко долає ями і нерівності, легко проїжджає глибокі калюжі, при цьому чітке реагування на команди керма. Завдяки малюнку протектора і поперечним ламелям, комфортно почувається на бездоріжжі. У цій моделі добре поєднується висока якість та приємна ціна, що робить її дуже популярною серед покупців.

Де купити:

Laufenn S-FIT EQ LK01

Laufenn S-FIT EQ LK01 – нова модель, яка тільки нещодавно почала підкорювати простори України, але вже завоювала популярність серед покупців. Laufenn – додатковий бренд Hankook. Він демонструє чудову якість і демократичну ціну. Модель добре показує себе на швидкості, відносно м’яка, економічна. Дуже комфортна для їзди в межах міста. Жорстка боковина витримує удари без пошкоджень шини. Зносостійка.

Де купити:

Белшина BEL-264 ArtMotion

Белшина BEL – 264 ArtMotion – недорога модель, що  дуже популярна серед споживачів через свою ціну. Хороший варіант за свої гроші. Комфортне водіння на сухій дорозі з помірною швидкістю. Добре себе показують на бездоріжжі та в дощ, непогано відводять воду з плями контакту. Підійде всім, хто любить спокійну, помірну їзду.

Де купити:

Nokian Nordman SX2

Ще один хороший варіант – Nokian Nordman SX2. Шини м’які, не гучні, міцні. Модель має прекрасні показники стійкості на сухому та мокрому асфальті, швидке гальмування. Добре справляється з прохідністю на грунтових дорогах. Добре відводить воду з плями контакту. Низький рівень шуму.

Експерт Nokian Tyres:

Цю шину з середньоцінової лінійки Nokian Tyres відрізняють високі показники зчеплення і керованості на сухому та мокрому покритті. Шина комфортна й тиха, а також зносостійка і економить паливо.

Де купити:

Pirelli P Zero

Чудові преміальні шини для швидкісної їзди – Pirelli P Zero. Покупці відзначають її високу якість і прекрасні характеристики. Чітко відгукуються на команди керма, швидкий розгін і миттєве гальмування. При різкому старті не відбувається прокручування коліс, надійне зчеплення з асфальтом. Легка керованість і стійкість до ударів. Прекрасно справляються з ямами, вибоїнами та нерівностями на дорозі. З цими шинами відчуття повного контролю над автомобілем.

Де купити:

Hankook Ventus Prime 3

Шини Hankook Ventus Prime 3 K125 відомого південнокорейського виробника. Модель має низький рівень шуму, прекрасно тримається на поворотах, хороше зчеплення з дорогою на високих швидкостях. При їзді на мокрому асфальті прекрасно відводить воду, надійне зчеплення з дорогою, зберігається маневреність. Добре проходить калюжі та грунтові дороги. Модель добре справляється з нерівностями асфальту. Покупці відзначають, що шина дуже комфортна і легка в керуванні.

Де купити:

Michelin Primacy 4

Ще одна преміальна модель від відомого французького бренду – Michelin Primacy 4. Надійні шини з прекрасними характеристиками, показують чудове зчеплення з асфальтом і високу курсову стійкість. Відносно м’які шини, низький рівень шуму. На мокрому асфальті тримаються рівно, немає заметів, добре відводять воду, стійкість до аквапланування завдяки продуманому малюнку протектора. Швидке гальмування і розгін.

Де купити:

Nokian Hakka Black 2

Шини Nokian Hakka Black 2 мають високу зносостійкість. Добре проходять повороти на високих швидкостях, не втрачаючи зчеплення з дорогою. Стійкі до виникнення аквапланування, комфортна їзда по мокрому дорожньому покриттю. Легкість при здійсненні маневрів на дорозі.

Експерт Nokian Tyres:

Ці шини ідеально підійдуть активним водіям, оскільки вони створені для руху на високій швидкості. Шина адаптується до нерівностей дороги і забезпечує передбачуване керування під час маневрування та проходження поворотів.

Де купити:

 

За надану інформацію ми висловлюємо особливу подяку компанії “Шипшина”, а зокрема Назару Ковалику.

Автомобильні диски

Початок літнього сезону – це не тільки заміна гуми. У зимову пору року доволі сильно зношуються і диски автомобіля, а це означає, що їх теж потрібно оновити. Купівля нових коліс – доволі витратна процедура, а також не завжди доцільна. Річ у тому, що за правильного підходу навіть зі старих коліс можна зробити “цукерку”. Саме цим і займаються в ательє Garazh.