X

Lego Technic представив свою версію McLaren P1

McLaren P1 – знакова модель британського виробника, а тепер суперкар доступний у вигляді конструктора Lego у масштабі 1:8. Новинка має високий рівень деталізації та складається з 3893 деталей. Природно, що модель обійдеться недешево – виробник назвав ціну €449,99/£389,99/$449,99.

Крім добре деталізованого салону в моторному відділенні знаходиться детально опрацьований 3,8-літровий двигун V8 з 7-ступеневою коробкою передач. Також автомобіль оснащений функціональною підвіскою, а задній спойлер підіймається/опускається. Дизайн моделі відповідає прототипу наскільки це можливо у випадку з конструкторами. Дах має гострий козирок, як у справжнього автомобіля, а бічні повітрозабірники нагадують аналогічні у спорткара. Дизайнери Lego працювали з McLaren, щоб опрацювати всі деталі, включаючи правильний колір жовтого кольору для кубиків.

«Ми хотіли якнайкраще передати всі деталі за допомогою нашої моделі Lego Technic і не хотіли йти на компроміси, – розповідає Каспер Рене Хансен, дизайнер Lego Group. – Тому ми працювали над кількома варіантами автомобіля, щоби протестувати різні конструкції. Ми також зіткнулися з величезною проблемою з культовими дверима-метеликами, тому що їм потрібен новий механізм, щоб залишатися відчиненими. Це був чудовий досвід – відтворити McLaren P1. Я сподіваюся, що всі любителі суперкарів готові вивчити деталі та тонкощі справжнього McLaren P1 у формі Lego Technic».

P1 є частиною серії Lego Technic Ultimate Car Concept, до якої входять інші відомі гіперкари, такі як Bugatti Chiron, Lamborghini Sian та Ferrari Daytona SP3. Продажі розпочнуться новинки заплановані на серпень цього року. Кожен комплект матиме унікальний серійний номер, а учасники Lego Insiders матимуть змогу отримати логотип Technic McLaren P1, якщо придбають його до 7 серпня.