X

Легендарний VW Polo залишає ринок Європи, його замінять електрокаром

Volkswagen припинив виробництво моделі Polo, яка багато років була бестселером марки. Останній екземпляр моделі для ринку Європи зійшов із конвеєра заводу компанії в іспанському Памплоні.

Polo пропонувався на ринку Європи майже 40 років. За роки виробництва на заводі в Памплоні було зібрано близько 8,4 млн автомобілів цієї моделі. Але останніми роками попит на неї сильно знизився і тому у VW було ухвалено рішення замінити її електромобілем, які зараз більш затребувані на цьому ринку.

Збірка Polo почалася в Памплоні в 1984 році і офіційно завершилася в липні цього року, коли із заводу виїхав останній екземпляр, пофарбований у ніжно-блакитний відтінок. Але це не зовсім кінець історії для Polo, оскільки його продовжать збирати на заводах у ПАР та Бразилії. Доступний він також буде на цих ринках.

Читайте також:
Останній Volkswagen Polo зійшов з конвеєра в Іспанії

А ось для європейців запропонують нову модель, аналогічну за габаритами, але з електромотором. На заводі VW у Памплоні частину ліній перепрофілюють під складання нового електрокара, який буде збудовано на модифікованій платформі MEB. Старт виробництва новинки заплановано на 2026 рік. Орієнтовна вартість – близько 25 тисяч євро.