X

Land Rover відродить культовий Freelander, але у новому форматі

Компанія Land Rover заявила про намір відродити знаменитий позашляховик Freelander. Тільки тепер це буде не поодинока модель, а ціла лінійка.

Під брендом Freelander компанія планує випустити сімейство електричних кросоверів. Спочатку вони пропонуватимуться на ринку Китаю, а згодом стануть глобальними. Лінійка вироблятиметься спільним підприємством Chery Jaguar Land Rover. В основу електрокарів ляже платформа Chery, тобто вони будуть родичами моделей преміальних Exeed.

Дизайн новинок буде розроблено за участю фахівців компаній Chery та JLR, що дозволить зробити їх актуальними як для ринку Китаю, так і для європейського. Архітектура E0X дозволить створювати кросовери із заднім та повним приводом, оснащувати їх силовими установками потужністю до 600 к.с. та батареями до 98 кВтг. На одному заряді такі електрокари зможуть проїжджати до 800 км.

Читайте також:
Jaguar Land Rover отримає електричну архітектуру від Chery

Оригінальний Freelander дебютував у 1997 році. Він був доступний у три- та п’ятидверному кузові. 2006 року компанія представила друге покоління моделі, побудованої на платформі Ford. Він протримався на конвеєрі до 2015 року, коли його зняли з виробництва на користь Land Rover Discovery Sport.