X

Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста

Британська організація Червоного Хреста та бренд Land Rover відзначили 70-річчя співпраці. Для популяризації ідей гуманітарної організації автовиробник створив мобільний музей на базі всюдихода Defender.

Незвичайну мобільну експозицію з артефактами, фотографіями та аудіогідами створили на основі гібридної довгобазної версії Defender 110. Відвідувачі лондонського району Саут-Бенк отримали можливість познайомитися з 70-річною історією співпраці британського Червоного Хреста та Land Rover. Мобільний музей розповідає про досвід використання понад 500 позашляховиків Land Rover співробітниками гуманітарної організації, що дозволило надати екстрену допомогу 2 мільйонам, які постраждали від стихійних лих та природних катаклізмів у більш ніж 50 країнах світу.

У салоні машини встановлені різні артефакти, які знайомлять із діяльністю рятувальників, а зовні автомобіль прикрашена десятками фотографій, що пропонують візуальну хронологію партнерства протягом 70 років у різних країнах.

Музей та екскурсія охоплюють ключові моменти в історії партнерства. Сюди входить одна з перших місій у 1954 році, коли Червоний Хрест відправив чотирьох медсестер, кожну зі спеціально адаптованою машиною швидкої допомоги Defender, яка була перетворена на мобільну клініку, на віддалені громади в Кенії.

Інша експозиція присвячена гуманітарній роботі Британського Червоного Хреста в Ефіопії в період з 1978 по 1980 рік під час голоду, спричиненого руйнівною посухою, за якою сталася навала сарани. У музеї представлено медичний комплект, який зіграв вирішальну роль лікуванні хворих людей.

Також на виставці представлені малюнки дітей з колишньої Югославії, де протягом 1993 року Червоний Хрест надавав допомогу та догляд тим, хто шукав притулку з обох боків конфлікту.

Є в музеї артефакти, що ілюструють роботу місії під час великих повеней у Великій Британії в період з 2007 по 2013 рік. Також експозиція розповідає про роботу з надання допомоги на островах Теркс та Кайкос, які постраждали від ураганів Ханна та Айк, які зруйнували 85% будинків місцевих мешканців у 2008 та 2009 роках.

Окрема сторінка в історії присвячена швейцарському пошуково-рятувальному проєкту REDOG, що фінансується Defender, в рамках якого проводиться навчання собак для пошуку та рятування під час стихійних лих. Велика команда з 22 рятувальників та 14 собак проєкту REDOG була залучена для надання допомоги під час землетрусу в Туреччині у 2023 році.