X

Land Rover анонсував новий Discovery: буде схожий на мінівен

Продаж Land Rover Discovery різко знизився, тому компанія вирішила повністю його переосмислити і виділити на тлі Defender.

Як розповів керівник розробки Land Rover Discovery Марк Кемерон в інтерв’ю виданню Autocar, у шостого покоління моделі будуть риси мінівену і він буде орієнтований на сімейних автомобілістів. Як приклад, на який мають намір орієнтуватися, представник компанії назвав Volkswagen ID. Buzz. Ще він зазначив, що новий Discovery розробляють із чистого аркуша та побудують на платформі MLA, яку використовують Range Rover та Range Rover Sport.

Очікується, що в лінійці нового Discovery будуть не тільки варіанти з двигунами внутрішнього згоряння, а й версія з електричною силовою установкою. Також ходять чутки про новий варіант halo, який перебуватиме на вершині лінійки і матиме власний «замовний шильдик продуктивності».

Читайте також:
Land Rover представив оновлений Discovery Sport: ціни та комплектації

Марк Кемерон заявив, що минулого року по всьому світу було продано всього 16 750 екземплярів Discovery. І це лише 4% від загального обсягу продажу концерну JLR. При цьому продажі Defender у 2023 році склали 110 367 екземплярів. Незважаючи на це, відмовлятися від колись популярної моделі компанія не має наміру. Презентувати новинку планують у 2026 році.