X

Lamborghini відсвяткувала своє 60-річчя незвичайним рекордом

На гоночном треке Silverstone собрались 382 суперкара бренда

Цього року Lamborghini святкує 60-річний ювілей. З цієї нагоди на гоночній трасі у Сільверстоуні, Великобританія, зібрали 382 автомобілі бренду, від класичних Miura до сучасних Countach.

Свято розпочалося в 11 дилерських центрах Lamborghini, які працюють на території країни. Потім автомобілі вирушили до Сільверстоуну, встановивши тим самим новий рекорд марки. Колишній світовий рекорд Книги Гіннеса — 251 автомобіль Lamborghini в одному місці — було встановлено на початку березня цього року в Японії. Він також був присвячений 60-річчю бренду.

За заїздом у Сільверстоуні спостерігали генеральний директор компанії Стефан Вінкельманн та головний технічний директор Рувен Мор. Перед тим як автомобілі вирушили на коло сумно відомої траси Гран-прі, Вінкельманн, Мор та деякі інші топ-менеджери Lamborghini підписали «спеціальний витвір мистецтва», створений на честь ювілею.

Окрім уже згаданих Miura та Countach у заїзді брали участь класичні 400 GT та Diablo, та навіть культовий позашляховик LM 002. Також у Сільверстоуні відбулася презентація Lamborghini Huracan GT3 Evo та годинника від швейцарської компанії Roger Dubuis, давнього партнера бренду.

Відвідувачі заходу змогли здійснити віртуальний тур студією Ad Personam, яка виконує індивідуальні побажання власників Lamborghini. А директор із дизайну Мітя Боркерт організував демонстрацію процесу проєктування Lamborghini. Різні експозиції дозволили відвідувачам зазирнути у стійке майбутнє компанії. Як відомо, у Сант-Агата-Болоньєзі наразі розробляють перший електромобіль.

Там же у Сільверстоуні дебютував новий Revuelto, який позиціонується в якості наступника Aventador. Суперкар укомплектували фірмовим V12 та трьома електродвигунами. Сукупна віддача силової установки — 1001 к.с. З місця до 100 км/год перший електрифікований Lamborghin прискорюється за 2,5 секунди. Максимальна швидкість перевищує 350 км/год.

Читайте також:
В Україні помічено Lamborghini Urus у тюнінгу від Mansory (фото)

Святкування у Сільверстоуні — це не останній захід, присв’ячений 60-річчю італійської марки. Пізніше цього місяця відбудеться тур Італією, який завершиться 28 травня на площі П’яцца Маджоре у Болоньї. Очікується, що у ньому візьмуть участь 150 автомобілів, а шанувальники марки матимуть можливість взяти участь у Concours d’Elegance (конкурсі елегантності).