X

Компактний Peugeot 208 отримав доступну гоночну версію (фото)

У лінійці Peugeot 208 з’явилася гоночна версія з приставкою Racing в назві, яка орієнтована на гонщиків-початківців. Вона надійде у продаж наступного року за ціною 38 900 євро.

«Заряджений» хетчбек створений спеціально для гоночної серії FR6 Trophy, яка стартує у 2025 році. І заснований він на оновленій версії Peugeot 208, але відрізняється особливою лівреєю кузова з лаймово-зеленими акцентами на ДХО і набором білих сталевих дисків. Салон теж суттєво переробили, прибравши з нього задні сидіння та частину оздоблення. Це дозволило знизити загальну вагу на 1050 кг.

Панель приладів «оптимізували» для запобігання відображенням і оснастили багатофункціональним дисплеєм. Ще включили в оснащення перемикачі та індивідуальні елементи керування. Встановили їх на центральній консолі. Peugeot 208 Racing оснастили доопрацьованим 1,2-літровим трициліндровим турбодвигуном потужністю 143 к.с. Це на 44 к.с. більше, ніж стандартної версії моделі.

Читайте також:
Maserati створила унікальний спорткар на честь засновників

Потужність передається на передні колеса через шестиступеневу механічну коробку передач. Двигун працює виключно на паливі суперетанол-E85, яке знижує викиди CO2 приблизно на 30% порівняно з бензином. Інженери Stellantis Motorsport доопрацювали підвіску та гальмівну систему моделі, а стандартні шини замінили на Michelin Pilot Sport PS5. Stellantis вже почав приймати замовлення на цю модель, яку оцінили у 38 900 євро.