X

Koenigsegg створив ексклюзивний гіперкар Chimera (відео)

Шведська компанія Koenigsegg відома своїми найшвидшими на планеті гіперкарами, здатними розвивати понад 400 км/год. Природно, що кожен новий проєкт компанії Крістіана фон Кенігсегга викликає пильний інтерес петролхедів, особливо якщо це абсолютно унікальний автомобіль, побудований на замовлення. Йдеться про машину, що отримала назву Chimera (не плутати з Koenigsegg Gemera чи TVR Chimaera).

Основою для проєкту послужило одне з 25 виготовлених купе Agera RS Мохаммеда Бен Сулайєма, ралійного гонщика та нинішнього президента Міжнародної автомобільної федерації. До речі, саме він є замовником незвичайного симбіозу.

У грецькій міфології Химера – це чудовисько з головою та шиєю лева, тулубом кози та хвостом змії. Важко знайти вдалу назву для новинки Koenigsegg, кузов якої взяли від Agera RS, двигун – від Jesko, а унікальну коробку передач – від CC850.

Базовий 5-літровий 1360-сильний V8, який встановлювався на Agera RS, замінили його аналогом від Jesko, який здатний розвивати потужність від 1280 к.с. (На бензині) до 1600 к.с. (на етанолі Е85). Від моделі CC850 взяли гібридну трансмісію, яка імітує роботу механічної коробки передач і має традиційну педаль зчеплення. У ручному режимі водієві доступні 6 передач, а при перемиканні в автоматичний режим коробка стає 9-ступеневою. Також від моделі Jesko новинка успадкувала цифрову панель приладів SmartCluster.

Раніше ми розповідали, що модель Koenigsegg Jesko встановила 4 світові рекорди швидкості.