X

Koenigsegg представив 700-кілограмовий автомобіль на 700 к.с. (відео)

Шведська компанія Koenigsegg, яка спеціалізується на виробництві спорткарів, поки що має в своєму арсеналі тільки три моделі – Agera, Jesko і Gemera. Але, ймовірно, в недалекому майбутньому виробник поповнить лінійку ще одним потужним гіперкаром.

За розробку нової моделі взявся RAW Design House, створений шеф-дизайнером Koenigsegg Сашею Селіпановим. Зокрема, проект інтригуючого гіперкара створив художник дизайнерського дому Еса Мустонен. Концепт отримав назву RAW by Koenigsegg і поки що доступний тільки в електронному форматі.

За словами Мустонена, модель створена навколо 3-місного монокока з вуглецевого волокна і являє собою гіперкар початкового рівня. Важити автомобіль буде лише 700 кілограмів. При цьому в рух його приводитиме 3,0-літровий бензиновий двигун Freevalve потужністю 700 к.с.

Читайте також:
Суперкари Koenigsegg не пустили у США через незвичайні дзеркала

Щодо дизайну концепції, то він помітно відрізняється від вже представлених моделей Koenigsegg. Із упізнаваних елементів залишився лише розділений на дві частини дах і оперізуюче скління. Щодо іншого модель повністю індивідуальна. Вона отримала неординарну передню частину з чіткими лініями, вертикальними фарами і горизонтальною світлодіодною смугою. Корма оснащена величезним дифузором, світлодіодними ліхтарями, також видно подвійні патрубки вихлопної системи. Салон розроблено таким чином, що в ньому може розміститися три людини разом із водієм. При цьому його сидіння розташовуватиметься в центрі, так само, як McLaren Speedtail.