X

Koenigsegg анонсував найпотужніший гіперкар на планеті

У шведській компанії Koenigsegg переглянули плани щодо технічної «начинки» чотиримісного гіперкара Gemera. Замість анонсованої інноваційної гібридної силової установки на моделі буде встановлено 5-літровий V8.

Нагадаємо, що раніше планувалося оснащувати базову версію комплектом із 2,0-літрового трициліндрового бі-турбованого ДВЗ та трьох електромоторів. Сумарна потужність гібрида досягала 1400 к.с., а момент – 1850 Нм. Як альтернатива Gemera пропонувалася з тандемом з 5,0-літрового V8 з подвійним турбонаддувом від Jesko та 9-ступеневою автоматизованою коробкою передач. Потужність цього мотора досягала 2300 к.с., а крутний момент – 2750 Нм. Але виявилося, що більшість клієнтів Gemera вибрали альтернативний варіант із V8. Тому в компанії запропонували нечисленним клієнтам, які вибрали гібрид, переглянути своє рішення на користь V8.

Хоча гібрид поступався майже 1000 к.с. у порівнянні з V8 з подвійним турбонаддувом, він був приблизно на 270 кг легше. Крім того, новинка мала стати першим автомобілем з інноваційним безкулачковим поршневим двигуном Freevalve від Koenigsegg. На жаль, спокуса більш потужного V8 виявилася надто сильною для покупців. У Koenigsegg повідомили, що в компанії не відмовляються від 2-літрового двигуна і в майбутньому він може бути використаний в інших проєктах.