X

Книжкова полиця Автоцентра: “Історія появи виробництва мото- та велотехніки”

Наші друзі та колеги з “АВТО-Консалтинга” зробили дуже цікаве відання під назвою «Історія появи виробництва мото- та велотехніки».

Автор книги – реставратор та колекціонер Олег Омельницький – розповів про появу перших велосипедів та мотоциклів в Україні, як започатковувалися перші фабрики та заводи й що вони виробляли. Книга охоплює період з 1885 року до фіналу виробництва останнього мотоциклу на Київському мотозаводі.

За всі роки 6 мотозаводів, які були на території України, випустили більш як 7 млн мотоциклів, мопедів та мотовелосипедів. І звісно, є в книзі перелік та опис серійних і експериментальних моделей Львівського та Київських мотозаводів і інших виробників.

Ще більш давньою є історія виробництва велосипедів на території України. Перші спроби фіксувалися ще у 1900 році, але стале виробництво з’явилося значно пізніше. Загалом на українських землях працювало 7 підприємств, які виготовляли велосипеди. За весь час вони випустили більш як 35 млн екземплярів двоколісної техніки.

Книга має численні креативні ілюстрації, а багато світлин публікуються вперше. Крім того, за QR-кодом є можливість побачити відео з українськими мотоциклами чи мопедами, почути роботу їх двигунів, або цікаві історії їх створення.