X

Kia показала на відео свій пікап Tasman

Південнокорейська компанія Kia представила нове відео із передсерійним прототипом першого в історії марки пікапа. Модель отримала ім’я Tasman і буде доступна з 2,2-літровим турбодизелем та V6.

Kia продовжує підігрівати інтерес до свого нового дітища – першого в історії бренду пікапа. 30-секундний відеоролик демонструє фрагменти випробувань новинки на бездоріжжі за суворих умов австралійської пустелі. 22 липня вийде повноцінний відеофільм, в якому компанія докладно розповість про процес створення та тести машини.

Модельний ряд Kia постійно розширювався протягом останніх двох десятиліть, демонструючи зростання продажів, не конкуруючи в одному з конкурентних сегментів ринку: пікапах. Ситуація зміниться із появою довгоочікуваного Kia Tasman. Новинка покликана конкурувати з такими серйозними гравцями у сегменті середньорозмірних пікапів, як Toyota Hilux, Ford Ranger, Mazda BT-50 та Isuzu D-Max.

Візуально Tasman виглядає нетривіально, хоч і не так радикально, як Tesla Cybertruck. Хоча загальний силует відповідає іншим пікапам середнього розміру, передня частина машини має дизайн облицювання радіатора, що інтригує, і оригінальну світлотехніку. Збоку в очі впадають химерні колісні арки шестигранної форми.

Tasman імовірно використовуватиме рамну архітектуру від позашляховика Mohave другого покоління. Під капотом очікується 2,2-літровий 200-сильний чотирициліндровий двигун CRDi, який застосовується на інших моделях Kia та Hyundai, таких як Kia Sorento та Hyundai Santa Fe. Крім того, не виключено, що для топової версії буде запропоновано 3,5-літровий бензиновий двигун V6 з подвійним турбонаддувом або 3,0-літровий турбодизель. Ключовими ринками збуту для Tasman стануть країни Південно-Східної Азії та Австралія. Пізніше автомобіль може з’явитись і в країнах Європи.