X

Kia анонсувала оновлений седан K8

Південнокорейська компанія Kia поділилася першою інформацією про оновлений автомобіль K8. Новинка очікується у місцевих дилерів бренду до кінця поточного року.

Через 3 роки після дебюту компанія Kia провела плановий рестайлінг та модернізацію свого популярного середньорозмірного седана. Автомобіль отримав новий дизайн передньої частини кузова з урахуванням змін фірмової стилістики бренду. Нагадаємо, що K8 є другим за величиною седаном Kia після флагманського K9 та родичем Hyundai Grandeur/Azera. Він дебютував у 2021 як заміна Kia Cadenza/K7.

Особливістю екстер’єру є нові світлодіодні фари, натхненні електричними моделями, такими як Kia EV9. Тонкі ґрати радіатора «ніс тигра» тепер оснащені високотехнологічною світлодіодною смугою, а вертикальні ДХВ викликають асоціації з Cadillac CT5. Крім того, скульптурний капот і перероблений передній бампер стали частиною цього великого фейсліфтингу, який включає більший нижній повітрозабірник, призначений для ефективного охолодження двигуна.

Обтічний силует машини зберігся від попередника. Задні ліхтарі на всю ширину “корми” отримали чіткішу світлодіодну графіку. Також автомобіль отримав видозмінений задній бампер.

2021 Kia K8

Салон сучасного покоління К8

Компанія поки що не запропонувала ілюстрацій інтер’єру, але можна припустити, що новинка буде добре укомплектована. Нагадаємо, що дорестайлінговий K8 має цифрову панель приладів з двома 12,3-дюймовими екранами, 12-дюймовим проєкційним дисплеєм та великий асортимент систем ADAS.

Імовірно, зміни не торкнуться лінійки силових агрегатів, які представлені 2,5-літровим і 3,5-літровим бензиновими двигунами, гібридним варіантом і версією на LPG. Ціни та докладні технічні характеристики стануть відомі у серпні. З моменту свого дебюту у 2021 році на внутрішньому ринку Kia K8 розійшлася тиражем понад 130 тисяч екземплярів.