X

Як вибрати електроскутер: корисні поради та рекомендації

Сьогодні електроскутер входить до рейтингу найбільш затребуваних і популярних сучасних видів транспорту. Такий споживчий інтерес обумовлений простотою експлуатації, надійністю транспортного засобу, екологічністю. На відміну від бензинових скутерів, електромодель не забруднює навколишнє середовище шкідливими викидами і працює значно тихіше. Залишилася справа за малим – розібратися у питаннях вибору ідеального для їзди у місті та за його межами електроскутера. Отже, почнемо.

Потужність електроскутера

При виборі електроскутера важливо враховувати потужність. Саме вона впливає на швидкість розгону та руху, вантажопідйомність, прохідність транспортного засобу. Представлені на ринку моделі прийнято поділяти на три групи:

  1. Малої потужності – від 350 до 1000 Вт – рекомендовані для рівних асфальтованих та покритих тротуарною плиткою доріг. Справляються з перевезенням одного пасажира та невеликого вантажу. Розвивають швидкість до 35 км/годину.
  2. Середньої потужності – від 1000 до 1500 Вт – призначені для переміщення у межах міста. Можуть використовуватися на укочаних путівцях. Добре справляються з підйомом на гору. Бувають одно- та двомісні скутери.
  3. Висока потужність – 1500 Вт і більше – ідеальні для поїздок за різними типами дорожнього покриття. Підходять для тривалих поїздок та перевезення щодо великих вантажів. Просунуті з технічного оснащення транспортні засоби, що розвивають швидкість до 50-60 км/год.

Акумулятор електроскутера

Другий критерій вибору електроскутера – це акумулятор та його ємність. Адже ємність батареї вказує, скільки на одному заряді може проїхати транспортний засіб. Також на тривалість та швидкість руху скутера з електродвигуном впливає тип задіяного акумулятора:

  • Бюджетні гелеві свинцево-кислотні. Залежно від умов використання, ресурс такої батареї становить 350 циклів зарядки-розрядки. Але, як кажуть користувачі у своїх відгуках, такого типу АКБ вимагають заміни після 2-3 років активного користування.
  • Більш дорогі літій-іонні та літій-полімерні. Акумулятори Li-Ion та Li-Pol зразків розраховані загалом на 500 циклів зарядки-розрядки. Серед переваг називають здатність витримувати температуру від -20 до +60 градусів, а також стійкість до замикання та вібрації.

Колеса та тип підвіски

Незалежно від типу дорожнього покриття рекомендовано підбирати модель скутера з комбінованою підвіскою, яка оснащена амортизаторами та пружинами. За такої підвіски транспортний засіб їде максимально комфортно для райдера. Причому такі скутери можна використовувати для катання навіть пересіченою місцевістю.

Щодо коліс, то тут варто враховувати діаметр. Так, для поїздок асфальтованими або покритими тротуарною плиткою дорогами підходять колеса діаметром 10-12 дюймів. Якщо плануються поїздки бездоріжжям, то краще дивитися моделі електроскутера з 16- або 18-дюймовими колесами. Шини важливо вибрати широкі і щільні, а також повністю перекриваючі і захищаючі обід колеса від різних зовнішніх пошкоджень.

Додаткове обладнання

Оскільки електроскутер вибирають за комфорт і простоту експлуатації, варто приділити час і оснащенню транспортного засобу. Наприклад, далеко не зайвими будуть фари та світловідбиваючі елементи, які убезпечать водія навіть під час катання вечірнім чи нічним містом. Дзеркала заднього виду та вказівники поворотів повинні бути на транспортному засобі, щоб відчувати максимальну безпеку та впевненість під час їзди. Майданчик-багажник або навісний кошик стануть у нагоді для перевезення речей або продуктів. Наявність Bluetooth-колонки або РК-дисплея зробить катання на такому електроскутері більш комфортним та водночас цікавим.

Зацікавились? У такому разі переходьте до інтернет-магазину Stylus для вивчення більш докладних характеристик та описів моделей. В асортименті представлений великий вибір практичних і надійних електроскутерів за демократичними цінами.