X

Кабмін запровадив обмеження для українців за кордоном: без оновлення даних не зможуть отримати посвідчення водія

Кабінет Міністрів України запровадив чергові обмеження для українських чоловіків, які наразі перебувають за кордоном. Тепер отримати посвідчення водія та продовжити його дію вони зможуть лише за умови оновлення військово-облікових даних. Це стосується й реєстрації автомобілів.

Відповідні норми викладено у постанові Кабміну №918 від 13 серпня 2024 року. У ній зазначено, що обмеження діятимуть у період воєнного стану, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування. Примітно, що не лише у ДП «Документ» не можна буде отримати потрібні документи, а й надіслати їх поштою. Міжнародним відділенням оголосили про відповідну заборону.

Отже, згідно з постановою громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном, щодо яких у «Резерві+» відсутня інформація про оновлення даних, не надаватимуться наступні адміністративні послуги:

  • прийом документів для отримання адміністративних послуг з обміну посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, або отримання його після втрати або викрадення, а також щодо державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, крім транспортних засобів, що потребують експертного дослідження, та видачу оформлених результатів їх надання чи відмови у наданні.

Нагадаємо, раніше у Міноборони повідомляли, що близько 88 тисяч військовозобов’язаних українських чоловіків за кордоном оновили свої особисті дані.

Читайте також:
В Україні почали видавати посвідчення водія та техпаспорт нового зразка