X

Jeep Wagoneer L захищатиме закон і порядок

Американський підрозділ концерну Stellantis представив спеціальну версію свого найбільшого Jeep для сил правопорядку. Новинка отримала додаткову світлотехніку, сирену та сейф для зброї у багажному відділенні.

Незабаром в автопарках американських спецслужб, правоохоронних органів та уряду США з’являться нові позашляховики Jeep Wagoneer L, спеціально підготовлені для виконання відповідних функцій та оснащених усім необхідним обладнанням. За основу для спецверсії взяли найбільшу версію з подовженою базою.

У комплект додаткового обладнання увійшли засоби спецзв’язку, звукові сирени та світлова сигналізація, а також місткий сейф для стрілецької зброї. Поряд з аналогічними версіями від конкурентів, новинка призначена для патрулювання, супроводу VIP-персон та перевезення особового складу спецпідрозділів. Для того, щоб не привертати особливої ​​уваги автомобіль пофарбований у чорний колір, а елементи світлової сигналізації встановлені таким чином, щоб у вимкненому стані не видно.

Під капотом розташовується 3-літрова “рядна” шістка з подвійним турбонаддувом, яка видає 420 к.с. і 635 Нм крутного моменту. У парі з нею працює 8-ступеневий “автомат”. Позашляховик доступний як у варіанті 4×2, так і з повним приводом. Новинка має у своєму арсеналі повний комплект систем активної та пасивної безпеки, включаючи адаптивний круїз-контроль із функцією Stop and Go, 8 подушок безпеки, системи моніторингу сліпих зон та виявлення перехресного руху ззаду, функцію електронного контролю стійкості та підтримки руху у смузі. Wagoneer L також має систему камер кругового огляду на 360 градусів, проєкційний дисплей та систему допомоги при паркуванні спереду та ззаду.

Американський підрозділ Stellantis має давню традицію постачати спецслужби та поліцію транспортними засобами. Спеціально обладнані моделі Charger і Durango використовуються правоохоронцями по всій країні, і тепер до них приєднається ще й Wagoneer L.

Новинка отримала додаткову світлотехніку, сирену та сейф для зброї у багажному відділенні

Раніше “Автоцентр” розповідав про цікаву ініціативу одного з американських шерифів щодо привернення уваги до захисту правопорядку та посилення взаємодії між поліціянтами та мешканцями штату за допомогою нових Ford Mustang GT, придбаних для потреб поліції.