X

Jeep розповів про свої плани

Американська компанія Jeep поділилася планами на майбутнє. Крім запланованих до виробництва нових моделей Cherokee та Renegade, в асортименті з’являться оновлені версії Grand Cherokee та Wagoneer, а також нова генерація компактної моделі Compass.

За попередніми даними, лінійка електрифікованих позашляховиків бренду поповнять Wagoneer/Grand Wagoneer у варіанті 4xe. Технічна “начинка” запозичили у представленого минулого року гібридного пікапа Ram 1500 Ramcharger. Нагадаємо, що він має у своєму активі батарею місткістю 92 кВтг, яка живить комплект із двох електромоторів сумарною потужністю 494 кВтг/672 к.с. і має крутний момент у 833 Нм. З таким арсеналом пікап здатний розганятися до першої сотні за 4,4 с. Завдяки наявності 3,6-літрового V6, що виконує функції генератора, запас ходу новинки сягає 1110 км. Grand Cherokee залишиться без двигунів 3.6 V6 і 5.7 HEMI V8, а їх місце під капотом займе новий компактний турбований двигун.

Загалом у компанії досить амбітні плани на найближчі кілька років. Очікується, що до кінця 2027 року компанія представить 13 нових або оновлених моделей, включаючи нові Recon і Wagoneer S.

Що стосується силових агрегатів, то американський автовиробник не збирається відмовлятися від використання ДВЗ – 10 з 13 новинок будуть використовувати звичні бензинові та дизельні двигуни. Крім того, компанія розширить асортимент версій з гібридними, плагін-гібридними та електричними силовими агрегатами. Завдяки цьому планується суттєво збільшити частку ринку та довести щорічні продажі до 1 млн машин до 2027 року. Нагадаємо, що торік компанії вдалося реалізувати 641 166 екземплярів Jeep.