X

Jeep анонсував електрокрос вартістю менш ніж 20 тисяч євро

Керівник концерну Stellantis Карлос Таварес (Carlos Tavares) поділився планами створення компактного і недорогого електричного кросовера. Новинка займе нижню сходинку в ієрархії електромобілів бренду Jeep, а його ціна складе менше ніж 20 тисяч євро.

Американська компанія Jeep, яка пізніше за інших брендів концерну Stellantis приєдналася до програми електрифікації, має намір незабаром надолужити втрачене. Наступним після нещодавно анонсованого електричного кросовера Avenger стане нова модель, яка з’явиться на ринку у 2027 році. У планах компанії найближчими роками збільшити свої продажі вдвічі.

Jeep Avenger

Компактний кросовер отримає ім’я Renegade і замінить колишню машину з цим ім’ям з традиційним ДВС. За попередніми даними, автомобіль новий розділить агрегатну базу з новим електричним Citroen e-C3. Нагадаємо, що модель e-C3 представили минулого року, а його вартість у Європі становить приблизно 23 300 євро. Приблизно за аналогічну ціну пропонуватиметься майбутній Jeep Renegade EV.

Citroen e-C3

Очікується, що новинка успадкує від свого французького родича батарею на 44 кВтг та електромотор потужністю 83 кВт (113 к.с.). Запас ходу очікується щонайменше 320 км за стандартом WLTP.