X

Ікону 80-х перетворили на карбоновий рестомод

Улюблений багатьма Ford Sierra RS500 відродять у вигляді стильного та футуристичного рестомоду. Проєкт “Карбонова піранья” створюється британськими ентузіастами з клубу Auto Vision Club за підтримки компанії Cosworth, яка підготує для неї потужний турбомотор.

“Донор” проєкта – Ford Sierra Cosworth RS500   

Не багато знайдеться машин 80-х років минулого століття, які б викликали священний трепет у фанів швидкості. Безперечно, однією з них є Ford Sierra Cosworth RS500. Таких машин було виготовлено лише 500 у рамках омологації моделі для участі у ралійному чемпіонаті, і один із них нині переживає процес другого народження у Великій Британії. Проєкт отримав назву Carbon Piranha.

Ford Sierra Cosworth RS500

Основна відмінність цього рестомоду полягає в тому, що над його створенням працює не автовиробник або відоме тюнінг-ательє, а прості ентузіасти з онлайн-клубу Auto Vision Club та кілька партнерів. Фінансування здійснюється коштом учасників клубу, а після закінчення проєкту вони матимуть можливість взяти участь у розіграші цієї унікальної машини.

Модернізований RS500, відомий як Vision 148 (за номером шасі), отримає повністю карбоновий кузов, розроблений Yasid Design. Головне завдання, яке поставили собі творці машини, зробити споряджену масу спорткара менше ніж 1000 кг.

Фахівців компанії Cosworth залучили для відновлення оригінальної 2-літрової турбованої “четвірки”. Планується збільшити потужність двигуна з базових 227 к.с. до 300+. У поєднанні з малою вагою це дозволить суттєво покращити швидкісні та динамічні характеристики порівняно з “оригіналом”.

Раніше “Автоцентр” розповідав про ще один культовий Ford – Escort RS Cosworth, на якому їздив відомий автомобільний журналіст та шоумен Джеремі Кларксон, який виставили на продаж на одному з аукціонів.

https://youtu.be/vqz6ftXMkVU" layout="responsive" width="1000" height="563">