X

Hyundai підтвердив плани випуску спорткара N Vision 74

Південнокорейська компанія Hyundai планує розширити асортимент продукції завдяки адаптації стильних концептів останніх років у серійні моделі. Одним із них стане ефектний хетчбек N Vision 74. Про це стало відомо завдяки докладній презентації, яку представили у рамках 2024 року CEO Investor Day.

Один зі слайдів презентації анонсує, що до 2030 року Hyundai випустить 21 новий електромобіль, а у списку запланованих моделей N та Genesis вказано N Vision 74, який компанія описує як «спортивний електромобіль». Жодних інших подробиць про автомобіль не повідомляється, але Hyundai заявляє, що планує “надати клієнтам широкий спектр варіантів для масового ринку, а також розкішних/спортивних машин” зі свого модельного ряду електромобілів.

Про майбутнє N Vision 74 ходило багато чуток з того часу, як ефектний концепт був представлений у середині 2022 року. Нагадаємо, що концепт оснащувався акумуляторною батареєю місткістю 62,4 кВтг та водневим паливним баком, що рухав електродвигунами загальною потужністю 670 к.с. та крутним моментом 900 Нм. Імовірно, серійна версія спорткара буде повністю електричною.

Навесні в компанії Hyundai дали “зелене світло” на створення лімітованої серії з 200 екземплярів спорткар, а виробництво планують організувати в червні 2026 року. Приблизна вартість новинки – близько $300 тисяч.

Нагадаємо, що корейський виробник останнім часом виявляє активність щодо розширення асортименту спортивних моделей, для створення яких кілька років тому було створено спеціальний підрозділ N.