X

Hyundai Kona EV отримав позашляхову версію Mauna Loa

Корейська компанія Hyundai представила спеціальну версію Kona Electric Mauna Loa, адресовану японським покупцям. Новинка відрізняється “позашляховим” виглядом та розширеною комплектацією. Загалом планується виготовити 30 екземплярів моделі.

Hyundai Kona Mauna Loa названо на честь другого за величиною активного вулкана. Він розташований на Гаваях і востаннє вивергався 2022 року. Особливістю дизайну новинки є спеціальне фарбування чорного кольору “Wild & Tough Black”, яке прикрасило автомобіль по периметру кузова, включаючи бампери, бічні “спідниці” та крила.

Для решти кузовних панелей підготували сіро-зелений відтінок Mirage Green.

Kona Mauna Loa отримала чорні легкосплавні диски та позашляхові шини Toyo Open Country A/T розмірністю 215/60 R17. Дизайнери також забезпечили новинку чорними бризковиками, корпусами дзеркал та емблемами, а на даху встановили потужні рейлінги.

Інтер’єр отримав світло-сіру шкіряну оббивку з акцентами кольору лайма.

Для багажного відділення та салону підготували гумові килимки, які спростять прибирання салону після подорожі на природу. Також у комплект аксесуарів увійшли складний табурет, органайзер для дрібниць на спинках сидінь та вантажні ящики для багажника.

Mauna Loa не відрізняється будь-якими змінами силового агрегату або шасі в порівнянні зі звичайною Kona Electric. У рух передньопривідний автомобіль приводить електродвигун потужністю 150 кВт/204 к.с., живлення якого забезпечує акумулятор місткістю 64,8 кВт-год.

Hyundai випустить лише 30 одиниць Kona Mauna Loa. Ціна стартує з 4950000 єн ($32565), що на 55 тисяч єн ($362) дорожче, ніж люксова версія Kona Lounge, і на 110 тисяч єн ($724) дешевше, ніж спортивна Kona N Line.