X

Hyundai, Kia та Samsung спільно розробляють конкурента Apple CarPlay

Hyundai та Kia заявили про стратегічне партнерство з компанією Samsung. У рамках цієї співпраці створять нову просунуту інформаційно-розважальну систему, за допомогою якої можна буде керувати навіть системою «розумний дім» прямо з автомобіля.

Зазначається, що нову мультимедію представлять у 2026 році. Автомобілі обох марок будуть підключені до системи «SmartThings» від Samsung з використанням платформи IoT. Система дозволить безперешкодно зв’язати автомобілі з усіма інтелектуальними гаджетами власника. Наприклад, зможуть бездротовим способом керувати кондиціонерами Samsung та іншими розумними домашніми пристроями.

Також завдяки доступу до SmartThings Find власники автомобілів Hyundai і Kia зможуть відстежувати їх місцезнаходження. Тобто, якщо машину викрадуть, то її можна буде знайти у будь-якій точці світу. Ще ця система дозволить через смарт-годинник відстежувати стан водія під час руху. При сильній втомі на екрані з’являться спеціальні оповіщення.

Читайте також:
Проект «Метелик» забезпечує українським військовим передові технології

«Наша мета – розширити можливості клієнтів Hyundai та Kia, пропонуючи персоналізовані послуги, що виходять за рамки транспортних засобів, і органічно інтегруючи автомобілі зі смартфонами», – сказав президент і керівник підрозділу передових транспортних платформ Hyundai Motor Group Чан Сон.