X

Hyundai готує великий електричний кросовер

Південнокорейська компанія Hyundai планує представити цього року великий трирядний електричний кросовер. Про це повідомляє портал Motor1.

Новий Hyundai отримає позначення Ioniq 9, а агрегатну базу він отримає у спорідненого позашляховика Kia EV9, який є електричною альтернативою флагманському SUV Palisade. Прототипи новинки були помічені на тестах у США кілька місяців тому. З того часу процес суттєво просунувся і до кінця року новинку мають подати публіці.

Дизайн моделі успадкує низку стилістичних елементів від концепту Ioniq Seven, що дебютував у 2021 році. Дизайнери компанії, які не перестають дивувати своїми цікавими роботами, в чергове змогли запропонувати для нової моделі суббренду Ioniq унікальний зовнішній вигляд.

За попередніми даними Ioniq 9 буде використовувати архітектуру Hyundai E-GMP, що добре зарекомендувала себе, розділивши зі спорідненим позашляховиком Kia двигуни та батареї. Нагадаємо, що базова версія Kia EV9 пропонує задній привід та один електромотор потужністю 215 сил. Живлення для нього забезпечує батарея місткістю 76 кВтг. Повнопривідний варіант оснащений двома електромоторами сумарною потужністю 379 к.с., а батарея має місткість 100 кВтг.

Поява нового електричного кросовера у дилерів очікується на початку наступного року. Ціни та комплектації стануть відомі ближче до початку продажу.